Para ver la versión en castellano, haz click aquí.
FIDMAG Germanes Hospitalàries Juliol 2013

ACTUALITAT

WEB FIDMAG Germanes Hospitalàries en ANGLÈS: ja està plenament operativa www.fidmag.com en anglès.

FORMACIÓ I DOCÈNCIA: INSCRIPCIONS OBERTES

I Curs d'Atenció a la Discapacitat Intel·lectual

Aquest curs té com a objectiu actualitzar els coneixements del cuidadors directes dels usuaris del Servei d'atenció a persones amb discapacitat intel·lectual.

El curs s'impartirà en dos períodes a escollir:

- 4, 11, 18 i 25 d'octubre de 2013, a la sala de docència de Benito Menni CASM, Sant Boi de Llobregat.

- 7, 14, 21 i 28 de març de 2014, a les dependències de docència del Centre Psicopedagògic Mare de Déu de Montserrat, Caldes de Malavella.

Informació i inscripcions: www.fidmag.com/cursADI

II Curs de Patologies Resistents

Aquest curs té com a objectiu actualitzar els coneixements dels psiquiatres i metges en formació sobre l'abordatge d'aquells casos de patologies mentals greus que per les seves característiques ofereixen una manca de resposta als tractaments habituals.

El curs es realitzarà els dies 8, 15, 22 i 29 de novembre de 2013 a l'Hospital Benito Menni CASM.

Informació i inscripcions: www.fidmag.com/cursPatologiesResistents2013

PREMIS I RECONEIXEMENTS

 • Premi HARDI reconstruction challenge (Abril 2013)

  El nostre company Erick J. Canales-Rodríguez, llicenciat en Física per la Universitat de La Habana (Cuba), investigador de FIDMAG Germanes Hospitalàries i membre del CIBERSAM, ha sigut un dels guanyadors en la categoria de mostreig "HARDI", amb el projecte "Deconvolución de Richardson-Lucy bajo ruido Riciano con regularización espacial de variación total".

  El concurs "HARDI reconstruction challenge 2013" es va celebrar en el context del congrés IEEE International Symposium on Biomedical Imaging (ISBI 2013) organitzat a San Francisco (EE.UU). S'hi van presentar un total de 24 equips de diferents prestigioses universitats i centres d'investigació de tot el món.

 • Premi extraordinari de Doctorat de la UAB (Abril 2013)

  La Comissió de Doctorat de la Universitat Autònoma de Barcelona ha atorgat el premi extraordinari de Doctorat corresponent al curs acadèmic 2011/2012 al Dr. Jesús J. Gomar, llicenciat en Psicologia per la Universitat de València, especialista en Psicologia Clínica, Doctor "cum laude" en Neurociències per la UAB i investigador de FIDMAG Germanes Hospitalàries.

PUBLICACIONS

Darrers articles publicats en revistes indexades de primer nivell internacional. La nostra més sincera enhorabona a tots els col·laboradors per l'excel·lent treball realitzat.

 1. Common and specific brain responses to scenic emotional stimuli Brain Structure & Function 2013 (IF: 7.837)

 2. [Differential diagnosis of and pharmacotherapy for bipolar disorder] Fortschritte Der Neurologie Psychiatrie 2013 (IF: 0.851)

 3. [De-escalation and atypical antipsychotics in the treatment of acute mania] Fortschritte Der Neurologie Psychiatrie 2013 (IF: 0.851)

 4. Driving and legal status of Spanish opioid-dependent patients Substance abuse treatment, prevention, and policy 2013 (IF: 1.16)

 5. COMT Val158Met x SLC6A4 5-HTTLPR interaction impacts on gray matter volume of regions supporting emotion processing Social cognitive and affective neuroscience 2013 (IF: 5.042)

 6. Genetic modulation of the response bias towards facial displays of anger and happiness European Psychiatry 2013 (IF: 3.285)

 7. Systematic review and voxel-based meta-analysis of diffusion tensor imaging studies in bipolar disorder Journal of Affective Disorders 2013 (IF: 3.295)

 8. APOE Genotype Modulates Proton Magnetic Resonance Spectroscopy Metabolites in the Aging Brain Biological Psychiatry 2013 (IF: 9.247)

PROPERES CONVOCATÒRIES

Convocatòria Premis FUNDACIÓ AGRUPACIÓ MÚTUA

La Fundació Agrupació Mútua dóna suport als projectes de recerca i investigació mitjançant la convocatòria de premis en els àmbits següents:

- La Gent Gran

- La Infància

- Les Persones Discapacitades

Termini de presentació de sol·licituds: 27 de setembre de 2013.

Enllaç a més informació: www.fidmag.com/convocatories

Marató TV3 2013: Malalties Neurodegeneratives

La propera edició de La Marató de TV3 estarà dedicada a les Malalties Neurodegeneratives, malalties molt vinculades amb les tasques assistencials i de recerca que realitzem des dels diferents centres de les Germanes Hospitalàries.

Us animem a participar proposant a les vostres Direccions Assistencials continguts (activitats, projectes, dispositius, iniciatives, etc) que es puguin preparar per a mostrar durant el programa de TV3 del 15 de desembre (s'ha de fer amb molta antelació!).

Des de la FIDMAG us podem oferir suport (desenvolupament d'idees, disseny metodològic, cerca de col·laboradors) per a la Convocatòria de Projectes de Recerca, que serà al març de 2014.

Enllaç a la notícia apareguda al bloc de la Marató

FIDMAG Germanes Hospitàlaries
Avda. Jordà, 8, 08035 BARCELONA , telf: 93 652 99 99 extensió 1486
fundacio@fidmag.org i www.fidmag.org

Cancel·lar subscripció
FIDMAG © 2013