Para ver la versión en castellano, haz click aquí.
FIDMAG Germanes Hospitalàries Gener 2014

FORMACIÓ I DOCÈNCIA

I Curs d'Atenció a la Discapacitat Intel·lectual

Aquest curs té com a objectiu actualitzar els coneixements del cuidadors directes dels usuaris del Servei d'atenció a persones amb discapacitat intel·lectual.

El curs s'impartirà els dies 7, 14, 21 i 28 de març de 2014, a les dependències de docència del Centre Psicopedagògic Mare de Déu de Montserrat, Caldes de Malavella.

Informació i inscripcions: www.fidmag.com/cursADI

PUBLICACIONS

Darrers articles publicats en revistes indexades de primer nivell internacional. La nostra més sincera enhorabona a tots els col·laboradors per l'excel·lent treball realitzat.

  1. Effects of Stimulants on Brain Function in Attention-Deficit/Hyperactivity Disorder: A Systematic Review and Meta-Analysis Biological Psychiatry 2013 (IF: 9.247)

  2. Current and future treatment modalities in schizophrenia: novel antipsychotic drugs and cognitive therapy Expert review of neurotherapeutics 2013 (IF: 2.955)

  3. Multimodal voxel-based meta-analysis of structural and functional magnetic resonance imaging studies in those at elevated genetic risk of developing schizophrenia Psychiatry Research-Neuroimaging 2013 (IF: 3.364)

  4. Structural Abnormalities in Bipolar Euthymia: A Multicontrast Molecular Diffusion Imaging Study Biological Psychiatry 2013 (IF: 9.247)

  5. Effects of music learning and piano practice on cognitive function, mood and quality of life in older adults Frontiers in psychology 2013

  6. Quantitative comparison of reconstruction methods for intra-voxel fiber recovery from diffusion MRI IEEE Transactions on Medical Imaging 2013 (IF: 4.027)

  7. Evidence of reporting biases in voxel-based morphometry (VBM) studies of psychiatric and neurological disorders Human Brain Mapping 2013 (IF: 6.878)

  8. Treatment adherence in bipolar I and schizoaffective disorder, bipolar type Journal of Affective Disorders 2013 (IF: 3.295)

PROPERES CONVOCATÒRIES

Convocatòria d'ajuts per donar suport a les activitats dels grups de recerca (SGR 2014)

L'objecte de la convocatòria és donar suport als grups de recerca de Catalunya que treballen en les diferents àrees científiques, per tal de reconèixer i promoure la recerca de qualitat, la transferència de coneixement i la internacionalització de les seves activitats científiques.

Hi ha dues modalitats: Grups de recerca emergents (GRE) i Grups de recerca consolidats (GRC).

El període de reconeixement i execució és de tres anys. S'iniciarà l'1 de gener del 2014 i finalitzarà el 31 de desembre del 2016, independentment de la data de resolució de la convocatòria.

El termini de presentació de sol·licituds acaba el dia 3 de febrer de 2014.

Enllaç on trobareu més informació sobre la convocatòria: www.fidmag.com

Horizon 2020 European Program

Horizon 2020 és el nou programa de convocatòries de la Comissió Europea per fomentar la recerca, la innovació i la competitivitat a Europa. Per primera vegada integra totes les fases des de la generació del coneixement fins a les activitats més pròximes al mercat: investigació bàsica, desenvolupament de tecnologies, projectes de demostració, línies pilot de fabricació, innovació social, transferència de tecnologia, proves de concepte, normalització, recolzament a les compres públiques pre-comercials, capital risc i sistema de garanties.

Alguns exemples de diferents temes de la convocatòria dins l'àrea de recerca: "Health, demographic change and wellbeing":

- PHC-13: New therapies for chronic non-communicable diseases.

- PHC-1: Understanding health, ageing and disease: determinants, risk factors and pathways.

- PHC-32: Advancing bioinformatics to meet biomedical and clinical needs.

- PHC-5: Health promotion and disease prevention: translating "omics" into stratified approaches.

Enllaç on trobareu més informació sobre la convocatòria: www.fidmag.com

Programa d'Ajuts a Projectes d'Iniciatives Socials de l'Obra Social la Caixa: Promoció de l'autonomia i atenció a la discapacitat i a la dependència

Amb aquesta convocatòria es volen impulsar projectes que fomentin la vida independent, l'autonomia personal i la qualitat de vida de les persones amb discapacitat, i també de les persones que, per raons d'envelliment o malaltia, pateixen el deteriorament de les seves capacitats i de la salut física i/o mental.

El termini de presentació de sol·licituds acaba l'11 de febrer de 2014.

Enllaç on trobareu més informació sobre la convocatòria: www.fidmag.com

Marató TV3 2013: Malalties Neurodegeneratives

La passada edició de La Marató de TV3 es va dedicar a les Malalties Neurodegeneratives, malalties molt vinculades a les tasques assistencials i de recerca que realitzem des dels diferents centres de les Germanes Hospitalàries.

Des de la FIDMAG us podem oferir suport (desenvolupament d'idees, disseny metodològic, cerca de col·laboradors) per a la Convocatòria de Projectes de Recerca, que serà al març de 2014.

Enllaç a la notícia apareguda al bloc de la Marató

FIDMAG Germanes Hospitàlaries
Avda. Jordà, 8, 08035 BARCELONA , telf: 93 652 99 99 extensió 1486
fundacio@fidmag.org i www.fidmag.org

Cancel·lar subscripció
FIDMAG © 2014