Para ver la versión en castellano, haz click aquí.
FIDMAG Germanes Hospitalàries Maig 2017

RECERCA

RESOLUCIÓ DE CONVOCATÒRIES PÚBLIQUES

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, ha resolt favorablement diferents sol·licituds presentades per FIDMAG Germanes Hospitalàries al Pla Estratègic de Recerca i Innovació en Salut (PERIS 2016-2020).

Al Dr. Miquel Angel Fullana, psicòleg recentment incorporat a FIDMAG, li han atorgat la “Subvenció per a la incorporació de científics i tecnòlegs als grups de recerca”, per a la realització del projecte “Medicina personalitzada basada en l’evidència pels trastorns d’ansietat”, en un període de 3 anys (107.068,13€).

També a la Sra. Isabel Feria, infermera de Benito Menni CASM, li ha estat atorgada la “Subvenció per a la intensificació de l’activitat investigadora de professionals d’infermeria” per a la realització del projecte “Intervenció sobre el tabaquisme en la població amb Trastorn Mental Sever”, en un període de 9 mesos (20.250€).FORMACIÓ I DOCÈNCIA

CURS D’ESTADÍSTICA BÀSICA PER A CIÈNCIES DE LA SALUT AMB EXCEL

EDICIÓ 2017: INSCRIPCIONS OBERTES

El curs (5a Edició) té com a objectiu dotar als professionals de les Ciències de la Salut de conceptes bàsics d’estadística amb el programa Excel. Pretén ser un curs primordialment pràctic per introduir als professionals en aquells aspectes necessaris per fer una investigació de qualitat, com són la recollida i anàlisi de les dades.

Dates: 26 de maig i 2, 9 i 16 de juny de 2017

Lloc: Aula de Docència. Centre de treball de Barcelona (antigues oficines provincials), Hospital Sant Rafael.

Més informació: www.fidmag.com/cursmetodologia


ALTRES ACTIVITATS DELS CENTRES

3er CURS D’EXPLORACIÓ BÀSICA I MANEIG DE LA PATOLOGIA DE L’APARELL LOCOMOTOR PER ATENCIÓ PRIMÀRIA

Aquest curs té com a objectiu millorar els coneixements sobre la patologia de l’aparell locomotor dels especialistes en medicina de família amb la finalitat de millorar el diagnòstic, el tractament, les expectatives a donar al pacient i les derivacions als altres especialistes d’aquest camp de la medicina.

Dates: 25 de maig de 2017

Lloc: Sala d’Actes i Servei de Rehabilitació, Hospital Sant Rafael.

Més informació: Programa

Inscripcions: Srta. Tania Garrido (tgarrido.hsrafael@hospitalarias.es, 93 254 11 01)

2n CURS DE CIRURGIA MENOR AMBULATÒRIA PER A METGES D’ATENCIÓ PRIMÀRIA

L’objectiu del curs és dotar als metges d’atenció primària de les eines teòriques i pràctiques per a la realització de la cirurgia menor ambulatòria dins de l’ambulatori de manera segura i eficaç; presentant així beneficis tant pel pacient, com pel sistema sanitari, estalviant temps i diners.

Dates: 15 de juny de 2017

Lloc: Biblioteca Hospital Sant Rafael.

Més informació: Programa

Inscripcions: Srta. Tania Garrido (tgarrido.hsrafael@hospitalarias.es, 93 254 11 01)


PUBLICACIONS

Darrers articles publicats en revistes indexades de primer nivell internacional. La nostra més sincera enhorabona a tots els col·laboradors per l'excel·lent treball realitzat.

 1. Spanish Validation of the Problem Behaviors Assessment-Short (PBA-s) for Huntington's Disease. Journal of Neuropsychiatry and Clinical Neurosciences 2017 (IF: 2.433)

 2. Gene-environment interaction as a predictor of early adjustment in first episode psychosis. Schizophrenia Research 2017 (IF: 4.453)

 3. Do patients with bipolar disorder and subsyndromal symptoms benefit from functional remediation? A 12-month follow-up study. European Neuropsychopharmacology 2017 (IF: 4.409)

 4. Resting-state meta-analysis in Borderline Personality Disorder: Is the fronto-limbic hypothesis still valid? Journal of Affective Disorders 2017 (IF: 3.57)

 5. Surface-based brain morphometry and diffusion tensor imaging in schizoaffective disorder. Australian and New Zealand Journal of Psychiatry 2017 (IF: 3.536)

 6. Familial aggregation of schizotypy in schizophrenia-spectrum disorders and its relation to clinical and neurodevelopmental characteristics Journal of Psychiatric Research 2017 (IF: 4.465)

 7. Orbitofrontal overactivation in reward processing in borderline personality disorder: the role of non-suicidal self-injury Brain Imaging and Behavior 2017 (IF: 3.667)

 8. Meta-Analysis of the Risk of Subsequent Mood Episodes in Bipolar Disorder Psychotherapy and Psychosomatics 2017 (IF: 7.632)

 9. The course of negative symptoms in first-episode schizophrenia and its predictors: A prospective two-year follow-up study Schizophrenia Research 2017 (IF: 4.453)

 10. Meta-analysis of functional magnetic resonance imaging studies of timing and cognitive control in schizophrenia and bipolar disorder: Evidence of a primary time deficit Schizophrenia Research 2017 (IF: 4.453)

 11. Functional segregation and integration within fronto-parietal networks Neuroimage 2017 (IF: 5.463)