Para ver la versión en castellano, haz click aquí.
FIDMAG Germanes Hospitalàries Noviembre 2017

RECERCA

RESOLUCIÓ DE CONVOCATÒRIES 2017

ISCIII

L’”Instituto de Salud Carlos III” (ISCIII), ha resolt favorablement una sol·licitud Rio Hortega a la Dra. Norma Verdolini, psiquiatra, per incorporar-se a FIDMAG Germanes Hospitalàries.

L’objectiu d’aquest ajut és la contractació de professionals amb activitat assistencial, pel desenvolupament d’un pla formatiu en investigació en ciències de la salut.


NARSAD YOUNG INVESTIGATOR GRANT

La Dra. Mar Fatjó-Vilas, investigadora de FIDMAG Germanes Hospitalàries Research Foundation, ha rebut l’ajut NARSAD Young Investigator Grant de la Brain and Behavior Research Foundation, una de les fundacions privades més importants dels Estats Units dedicada a la promoció de la investigació del cervell en patologies com l’esquizofrència, la depressió o Alzheimer, entre d’altres.

L’ajut rebut ($ 70.000) és per la realització del projecte titulat “Assessment of the impact of genetic variability in human accelerated regions (HARs) on brain abnormalities in schizophrenia” (Avaluació de l’impacte de la variabilitat genètica en les Human Accelerated Regions (HARs) sobre l’estructura del cervell humà: cap a una millor comprensió de l’esquizofrènia). L’equip investigador està format per Maria Guardiola, el Dr. Raymond Salvador i la Dra. Edith Pomarol-Clotet.


CONVOCATÒRIA "RAMÓN Y CAJAL"

El MINECO publicarà properament la convocatòria “Ramón y Cajal” amb l’objectiu de promoure la incorporació d’investigadors amb una destacada trajectòria a Centres d’I+D.

Els requisits són:
-Haver obtingut el títol de doctor entre el 2007 i 2014.
-CV amb rellevant contribució científica: articles en revistes d’alt impacte, presentacions a congressos, participació en projectes, activitat internacional, premis, etc.

FIDMAG Germanes Hospitalàries tindrà la possibilitat de sol·licitar una ajut sota una de les següents àrees científiques:
-Psicologia
-Biomedicina
-Medicina Clínica i Epidemiologia
-Filologia i Filosofia

Les persones interessades en sol·licitar un ajut amb FIDMAG Germanes Hospitalàries, envieu currículum vitae a rrhh@fidmag.com abans del 30/11/2017.


VOLUNTARIS

CONEIXES EL TEU CERVELL? Participa en la investigació en neurociències

Col·laborant com a voluntari en els nostres estudis podràs contribuir a l'avenç de la investigació del cervell humà i ajudar al coneixement de les bases neurològiques i genètiques del comportament i les infermetats mentals.

Qui pot participar?: persones dretanes, amb edat entre 18 i 65 anys i que no tinguin antecedents personals ni familiars de primer grau de trastorn psiquiàtric.

En què consisteix?: Es realitza una exploració de ressonància magnètica, una avaluació clínica i neuropsicològica i l'obtenció de mostra per l'anàlisi genètic.

Més informació: www.coneixelteucervell.com


FORMACIÓ I DOCÈNCIA

CURS DE NEUROIMATGE AVANÇADA

ÚLTIMES PLACES: ABANS DEL 15 DE NOVEMBRE

El curs ofereix una formació intensiva i profunda en el camp de la neuroimatge per capacitar als professionals en l’anàlisi i interpretació de les imatges cerebrals obtingudes amb les diferents modalitats de ressonància magnètica.

Té un enfoc eminement pràctic i no requereix d’una titulació específica ni coneixements previs de neuroimatge.

El curs consta d’una part teòrica online i una part pràctica presencial.

Més informació: www.cursoneuroimagen.com

VI JORNADES INTENSIVES EN PATOLOGIES RESISTENTS

EDICIÓ 2017: INSCRIPCIONS OBERTES

Aquest curs té com objectiu analitzar les causes de refractarietat i profunditzar en el coneixement d'estratègies terapèutiques, per pacients que no responen als tractaments habituals.

Dates: 29 i 30 de novembre i 1 de desembre de 2017

Lloc: Sala d'Actes. Benito Menni CASM.

Preu inscripció: 150 € (professionals interns), 180 € (professionals externs)

Més informació: www.fidmag.com/cursPatologiesResistents


PUBLICACIONS

Darrers articles publicats en revistes indexades de primer nivell internacional. La nostra més sincera enhorabona a tots els col·laboradors per l'excel·lent treball realitzat.

  1. Patterns of activation and de-activation associated with cue-guided spatial navigation: A whole-brain, voxel-based study Neuroscience 2017 (IF: 3.277)

  2. Evolution of metabolic risk factors over a two-year period in a cohort of first episodes of psychosis Schizophrenia Research 2017 (IF: 3.986)

  3. A systematic linguistic profile of spontaneous narrative speech in pre-symptomatic and early stage Huntington's disease Cortex 2017 (IF: 4.279)

  4. Differential failure to deactivate the default mode network in unipolar and bipolar depression Bipolar Disorders 2017 (IF: 4.531)