Newsletter - Abril 2018

 

 

 

www.fidmag.com

 

BUSQUEM VOLUNTARIS!


 

CONEIXES EL TEU CERVELL? Participa en la investigació en neurociències.

Col·laborant com a voluntari en els nostres estudis podràs contribuïr a l'avanç de la investigació del cervell humà i ajudar al coneixement de les bases neurològiques i genètiques del comportament i les malalties mentals.

www.coneixelteucervell.com

 

 

CURSOS

 

VI Curs d'Estadística Bàsica per a Ciències de la Salut amb Excel

 

 

Aquest curs té com a objectiu dotar als professionals de les Ciències de la Salut en conceptes bàsics de Metodologia i Estadística. Vol ser un curs teòrico-pràctic per introduir als professionals en aquells aspectes necessaris per a fer una recerca de qualitat, com són el disseny d’un projecte d’investigació, l'obtenció de financiació, la recollida i anàlisi de les dades, i la presentació de resultats. 
Més informació: web del curs
 
VI Jornada de Bioètica
“El respecte a l'autonomia de la persona. Planifiquem les decisions?L'Hospital de Sant Rafael realitzarà el 25 d'abril la VI Jornada de Bioètica, sota el títol "El respecte a l'autonomia de la persona. Planifiquem les decisions?". Els objectius són actualitzar el concepte de Planificació de decisions anticipades, observar els diferents models, intercanviar experiències pràctiques i debatre sobre l'aportació de la PDA a la millora de l'assistència.

Programa

 

 
Nous projectes de recerca per FIDMAG Germanes Hospitalàries  


El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, ha resolt favorablement diferents sol·licituds presentades per FIDMAG Germanes Hospitalàries al Pla Estratègic de Recerca i Innovació en Salut (PERIS 2016-2020).

 

 

Al Dr. Raymond Salvador, biòleg i estadístic de FIDMAG, li han atorgat el projecte titulat "Caracterització dels pròdroms i detecció de factors predictors pronòstics en una mostra de pacients bipolars amb un primer episodi maníac" (127.389,48€), en col·laboració amb l'Hospital Clínic i l'Institut Pere Mata.

 

 

D'altra banda, el Dr. Miquel Àngel Fullana també ha rebut finançament per al projecte "Caracterització mitjançant neuroimatge de predictors i mecanismes de resposta a la teràpia cognitivoconductual en el trastorn obsessiu compulsiu" (118.007,11€), en col·laboració amb el Hospital de Bellvitge i l'Hospital Clínic.

 

 

Finalment, la Dra. Mercè Madre, psiquiatre de Benito Menni CASM, li han atorgat la "Subvenció per a la intensificació de l'activitat investigadora de professionals facultatius" per a la realització del projecte "Medicina personalitzada en el trastorn bipolar: predicció de l'evolució després d'un primer episodi maníac", en un període de 2 anys (95.318,14€).

  

 


 

 

XVI Premi d'Investigació Beca AEESME

 

 

La Sra. Eva Mª Luján Luján, infermera de Benito Menni CASM Granollers, ha estat guardonada recentment amb el XVI Premi d'Investigació que atorga l'Associació Espanyola d'Infermeria de Salut Mental (AEESME), amb l'estudi titulat "Valoració del grau de funcionament i del nivell de salut mental positiva en persones diagnosticades d'esquizofrènia ateses a la comunitat".

 

 

 

 

L'objecte era premiar aquells estudis relacionats amb la investigació en el camp de la Infermeria de Salut Mental. El Premi ha estat lliurat en el XXXV Congrés Nacional d'Infermeria de Salut Mental, celebrat els dies 21-23 de març, a Santiago de Compostel·la.

 

 

 

PUBLICACIONS

 

Últims articles publicats en revistes indexades de primer nivell internacional. La nostra més sincera enhorabona a tots els col·laboradors per l'excel·lent treball realitzat.
 
1. Fear extinction in the human brain: A meta-analysis of fMRI studies in healthy participants.
Neuroscience and biobehavioral reviews 2018 (IF: 8,299)
 
2. Verbal learning and hippocampal dysfunction in schizophrenia: A meta-analysis.
Neuroscience and biobehavioral reviews 2018 (IF: 8,299) 
 
3. Gray and white matter changes and their relation to illness trajectory in first episode psychosis.
European neuropsychopharmacology  2018 (IF: 4,239)
 
4. Mental health professionals' attitudes towards mental illness: professional and cultural factors in the INTER NOS study.
European archives of psychiatry and clinical neuroscience 2018 (IF: 3,569)
 
5. Lost in translation: how to upgrade fear memory research.
Molecular psychiatry 2018 (IF: 13,204)
 
6. Ten simple rules for neuroimaging meta-analysis.
Neuroscience and biobehavioral reviews 2018 (IF: 8,299) 
 
7. Emotional Processing in Obsessive-Compulsive Disorder: A Systematic Review and Meta-analysis of 25 Functional Neuroimaging Studies.
Biological psychiatry 2018 (IF: 11,412)
 
8. What causes psychosis? An umbrella review of risk and protective factors.
World Psychiatry 2018 (IF: 26,561)
 
9. Orbitofrontal overactivation in reward processing in borderline personality disorder: the role of non-suicidal self-injury. Brain Imaging Behavior 2018 (IF: 3,985)
 
10. Association between environmental factors and hospitalisations for bronchiectasis in Badalona, Barcelona, Spain (2007-2015). Medicina clinica 2018 (IF: 1,125)
 
11. Abnormalities in gray matter volume in patients with borderline personality disorder and their relation to lifetime depression: A VBM study. PLoS One 2018 (IF: 2,806)

 

 

© FIDMAG Germanes Hospitàlaries

Avda. Jordà, 8, 08035 BARCELONA , telf: 93 652 99 99 extensión 1486

www.fidmag.org

 

Cancel·lar subscripció

Newsletter enviada con Mailify