Aquesta web utilitza cookies per a obtenir dades estadístiques de la navegació dels seus usuaris. Si continues navegant considerem que acceptes el seu ús. | Més informació

Inici

FIDMAG Germanes Hospitalàries Research Foundation

Línies de Recerca


Les nostres principals línies de recerca es centren en a) el desenvolupament i l'aplicació clínica de les tècniques de neuroimatge multimodal en els principals trastorns psiquiàtrics, com són l'esquizofrènia i el trastorn bipolar, sobre els quals s'estudien aspectes clínics, neuropsicològics i especialment els seus correlats neuroanatòmics, i b) el desenvolupament d'assaigs clínics, tant farmacològics com d'altres estratègies terapèutiques.


  • neuroimatge multimodal: aplicació de nous mètodes de neuroimatge en diferents patologies. Disseny d'estudis i desenvolupament de nous paradigmes cognitius per a la seva implementació a la RM i la seva aplicació en voluntaris sans i malalts. Entre les troballes més importants, destaca la anormalitat de la "Default Mode Network" (DMI) en pacients amb esquizofrènia i trastorn bipolar.
  • aplicabilitat clínica: aplicació de mètodes i comprovació dels resultats en diferents poblacions clíniques. El grup de recerca treballa principalment amb poblacions de malalts d'esquizofrènia, trastorn bipolar, esquizoafectiu i primers episodis. Actualment tenim diversos projectes en curs sobre la utilitat de les màquines d'aprenentatge automàtic per a la predicció del diagnòstic tant en l'esquizofrènia com en el trastorn bipolar, i en recerca de la medicina personalitzada.
  • desenvolupament metodològic neuroimatge: creació i implementació d'eines metodològiques en diferents modalitats de ressonància magnètica. Es treballa en nous models estadístics aplicables a l'anàlisi de neuroimatge de difusió, en tècniques de connectivitat cerebral i en la creació d'un atles de tractografia en controls sans per a una millor aplicació clínica.
  • estudi dimensional de la psicosi: investigació de la relació entre l'esquizofrènia, el trastorn bipolar i l'esquizoafectiu, ja que té grans implicacions per classificar i tractar aquests pacients. La neuroimatge funcional i estructural també juga un paper important en aquesta àrea, així com els estudis en curs sobre possibles alteracions en població de risc i familiars.