Aquesta web utilitza cookies per a obtenir dades estadístiques de la navegació dels seus usuaris. Si continues navegant considerem que acceptes el seu ús. | Més informació

Inici

FIDMAG Germanes Hospitalàries Research Foundation

Reconeixements


Juny 2018


Premi "Elsa Valdizan" 2018 al millor treball de màster


Al treball titulat "The role of schizotypal traits and OXTR gene in theory of mind in schizophrenia: a family based study" de la Maria Giralt López, tutoritzat per Mar Fatjó Vilás


Maig 2016


Premi Josep Trueta 2016 d’investigació científica


L’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears ha atorgat a FIDMAG Germanes Hospitalàries el Premi Josep Trueta d’investigació científica per la seva trajectòria de recerca.


És la primera vegada que aquest premi, que s’entrega anualment des de 1987, recau en un grup dedicat a la investigació en l’àmbit de la salut mental. En concret, s’ha reconegut la tasca desenvolupada pel grup d’investigadors de FIDMAG Germanes Hospitalàries, liderat per la Dra. Edith Pomarol-Clotet, per la descripció de la fallida de la xarxa neuronal per defecte en l'esquizofrènia, així com l'anormalitat estructural i funcional de l'escorça frontal medial.


Més informació


Juny 2015


Premi a la millor publicació de 2014


La Societat Catalana de Psiquiatria i Salut Mental ha atorgat el Premi a la millor publicació de 2014 al treball "Evidence for structural and functional abnormality in the subgenual anterior cingulate cortex in major depressive disorder" pels autors Rodríguez-Cano E, Sarró S, Monté GC, Maristany T, Salvador R, McKenna PJ, Pomarol-Clotet E, publicat a la revista Psychological Medicine.


Els resultats d’aquest estudi mostren com en els pacients amb trastorn depressiu major hi ha evidències d’anomalies tant estructurals com funcionals en el SGACC. A més a més, els canvis funcionals en aquesta zona van prendre la forma de fracàs de desactivació, fet que es suma als descobriments previs de disfunció de la xarxa neuronal per defecte en aquest trastorn.


Maig 2015


Premi al millor Pòster del 2015 al 5th World Congress on ADHD


Els dies 27-31 de maig es va celebrar a Glasgow, Escòcia, el congrés internacional "5th World Congress on ADHD: From Child to Adult Disorder", on el treball titulat "A meta-analysis of fMRI studies in disruptive behavior disorder", realitzat per Joaquim Radua (FIDMAG Germanes Hospitalàries) i membres del King’s College London, va guanyar un dels Premis al Millor Pòster del 2015.


A Alegria, J Radua i K Rubia van presentar una meta-anàlisi de tots els estudis de ressonància magnètica que han estudiat el dèficit neurofuncional en el trastorn de comportament pertorbador. Van trobar que els joves amb aquests trastorns presentaven anomalies en l’escorça prefrontal medial / cingulada anterior, el caudat, l’escorça prefrontal i el lòbul temporal superior. Aquestes zones formen part de circuits que són crucials pel control de l’afecte, la motivació i la pressa de decisions basades en la recompensa, que estan típicament compromesos en el trastorn.


Abril 2015


Els dies 17-20 d’abril es va dur a terme a Barcelona el congrés internacional IV INTERNATIONAL CONGRESS OF DUAL DISORDERS: Addictions and other Mental Disorders, on el treball titulat Subcortical Brain Abnormalities in Heavy Long-Term Cannabis Users Revealed by Voxel-Based Morphometry, realitzat per investigadors de Benito Menni CASM, FIDMAG Germanes Hospitalàries i l’Hospital Vall d'Hebron, va guanyar el premi al millor pòster.


Els resultats d’aquest estudi de neuroimatge estructural, que compara una mostra de 14 pacients amb dependència a cànnabis greu (>7 unitats/dia) i de llarga durada (> 10 anys) amb una mostra de 28 subjectes sans, mostren per primera vegada alteracions als ganglis basals en relació a l’exposició a cànnabis en aquests pacients, amb un augment bilateral de volum a aquestes estructures.


Fitxer pdf PòsterNovembre 2014


El Col·legi de Metges de Barcelona (COMB) ha atorgat el Premi a l'Excel·lència Professional 2014 al doctor Manel Sánchez Pérez, coordinador de la Unitat de Psicogeriatria de l'Hospital Sagrat Cor de Martorell.


Aquest reconeixement distingeix, a criteri d'un jurat constituït per metges de reconegut prestigi, trajectòries professionals basades en l'honestedat, el compromís, l'altruisme, la integritat, la feina ben feta i l'excel·lència.


Nota de premsaSetembre 2013


La Sociedad Española de Psiquiatría Biológica (SEPB) va acordar atorgar el “XVIII Premi Amadeo Sánchez Blanqué” al millor pòster en Investigación Clínica en Psiquiatría de la SEPB a la psiquiatra i investigadora de FIDMAG Germanes Hospitalàries Alicia Valiente en reconeixement pel treball “¿Existe una asociación entre el BDNF y el subtipo de esquizofrenia?”, durant la celebració del Congrés Nacional de Psiquiatria, a Sevilla del 26 al 28 de setembre de 2013.


Fitxer pdf Nota de premsaMaig 2013


Premi a la millor publicació de 2012


La Societat Catalana de Psiquiatria i Salut Mental ha atorgat el Premi a la millor publicació de 2012 al treball "First-episode psychosis is characterized by failure of deactivation but not by hypo- or hyperfrontality" pels autors A. Guerrero-Pedraza, PJ. McKenna, JJ. Gomar, S. Sarró, R. Salvador, B. Amann, MI. Carrión, R. Landin-Romero, J. Blanch i E. Pomarol-Clotet, publicat a la revista Psychological Medicine.Abril 2013


El passat mes d'Abril es va celebrar el "HARDI reconstruction challenge 2013" en el context del congrés "IEEE International Symposium on Biomedical Imaging" (ISBI 2013) organitzat a San Francisco (EE.UU). Es tracta d'un prestigiós concurs internacional de reconstrucció d'imatges de difusió i constitueix un important desafiament per als investigadors que treballen en el camp de la neuroimatge cerebral.


El nostre company Erick J. Canales-Rodríguez, llicenciat en Física per la Universitat de La Habana (Cuba), investigador de FIDMAG Germanes Hospitalàries i membre del CIBERSAM, ha sigut un dels guanyadors en la categoria de mostreig "HARDI", amb el projecte "Deconvolución de Richardson-Lucy bajo ruido Riciano con regularización espacial de variación total". Al concurs s'hi van presentar un total de 24 equips de diferents prestigioses universitats i centres d'investigació de tot el món.


Erick J. Canales-Rodríguez es membre del CIBERSAM dins el grup liderat per Peter J. McKenna. És autor de nombroses publicacions a revistes internacionals en el camp de la neuroimatge i els trastorns mentals.


Fitxer pdf Nota de premsa


Març 2013


Premi extraordinari de Doctorat de la UAB curs 2011-2012


La Comissió de Doctorat de la Universitat Autònoma de Barcelona ha atorgat el premi extraordinari de Doctorat corresponent al curs acadèmic 2011-2012 al Dr. Jesús J. Gomar, Llicenciat en Psicologia per la Universitat de València, especialista en Psicologia Clínica, Doctor "cum laude" en Neurociències per la UAB i investigador de FIDMAG Germanes Hospitalàries.


Fitxer pdf Nota de premsa


Juliol 2012


Premi al millor article de l'any 2011


La Societat Catalana de Psiquiatria i Salut Mental ha atorgat el Premi al millor article del 2011 a l'article "Failure of deactivation in the medial frontal cortex in mania: evidence for default mode network dysfunction in the disorder" pels autors E. Pomarol-Clotet, N. Moro, S. Sarró, J. M. Goikolea, E. Vieta, B. Amann, P. Fernandez-Corcuera, B. Sans-Sansa, G. C. Monte, A. Capdevila, P. J. McKenna i R. Salvador, publicat a la revista World Journal of Biological Psychiatry.


Els resultats són fruit de la línia de recerca sobre el trastorn bipolar, que entre altres pretén conèixer millor les alteracions neuronals subjacents en aquest trastorn, així com les possibles diferències entre les diferents fases (depressió, mania i eutimia).Juny 2012


Premiats dos treballs d'investigadors de la FIDMAG a la 10a Reunió Internacional sobre les fases primerenques de les malalties mentals, Santander


Premi al Millor Pòster de María Giralt, M.Fatjó-Vilas, A.Guerrero-Pedraza, M.J.Muñoz, M.Martín, P.J.McKenna, S.Sarró, R.Salvador, L.Fañanás, E.Pomarol-Clotet pel treball titulat: Estudio de los síntomas deficitarios en las fases tempranas de la psicosis y su relación con la edad de inicio de la enfermedad.


Premi a la Millor Comunicació Oral de Mar Fatjó-Vilas, M.J.Cuesta, S.Miret, A.M.Sánchez, M.Parellada, S.Sarró, E.Pomarol-Clotet, V.Peralta, C.Arango, L.Fañanás pel treball titulat: Analysis of genetic variability in Disc1 gene provides further evidence of association with schizophrenia-spectrum disorders and suggests its contribution to deficitit syndrome.Maig 2012


L'Acadèmia de Ciències de Cuba ha reconegut com a un dels seus Premis Nacionals de Ciència 2011 al resultat de la investigació científica titulada "Métodos para el estudio de la conectividad anatómica y morfológica del cerebro. Aplicaciones en humanos y animales" dels investigadors Yasser Iturria Medina, Lester Melie García, Erick. J Canales-Rodríguez, Pedro Antonio Valdes-Hernández, Gretel Sanabria Días i Yasser Alemán Gómez.


Els resultats són fruït d'una col·laboració internacional amb el Centre de Neurocièncias de Cuba (CENEURO), en la que ha participat el nostre company Erick J. Canales-Rodríguez, investigador de la FIDMAG i membre del grup CIBERSAM G15.